Znanstveno šiljilo

Znanstveno šiljilo odviti će se drugog dana konferencije u petak 1. listopada 2021. godine u 19.30h u Dvorani D7 Filozofskog fakulteta odnosno preko Zoom linka za sve registrirane sudionike. Svi registrirani sudionici imat će priliku prisustvovati Znanstvenom šiljilu, ali i postavljati pitanja po završetku rasprave. Istovremeno, Znanstveno šiljilo otvorit ćemo za javnost tako da će svi koji žele, bez obzira na to jesu li povezani s psihologijom i znanošću ili ne, moći poslušati i pogledati prijenos Znanstvenog šiljila ako ih to zanima. Drugim riječima, Znanstveno šiljilo moći će pratiti ne-registrirane, a zainteresirane osobe putem Youtube kanala potpuno besplatno.

Prijenos će započeti u 19.30h na našem YouTube kanalu na sljedećem linku https://youtu.be/B3t2qvLpDX0

Gledatelji prijenosa neće imati mogućnost postavljati pitanja.

Podsjećamo, Znanstveno šiljilo je nova forma sudjelovanja osmišljena s ciljem posvećivanja jednoj temi kroz razgovor eminentnih znanstvenika. Ovogodišnja tema je Društvena odgovornost znanstvenika u pandemiji, a u raspravi koju moderira prof. dr. sc. Meri Tadinac sudjeluju epidemiolog prof. dr. sc. Branko Kolarić i psiholog dr. sc. Boris Jokić, viši znanstveni suradnik.

Najljepše sjećanje i očekivanja

Veselimo se spoznaji da ćemo u četvrtak 30.9. početi stvarati nova lijepa sjećanja vezana uz DRZB. Koja su najljepša sjećanja naših već vam poznatih kolegica i kolega, pogledajte u našem posljednjem filmiću. Mi ćemo se potruditi ispuniti i više od toga.

Ovim putem želimo se iskreno zahvaliti i svim našim sudionicama i sudionicima koji su nam pomogli snimiti filmiće, a to su:
dr. sc. Vladimir Kolesarić, prof. emeritus
mr. spec. Tanja Pureta
Aco Momčilović, dipl. psiholog, MBA, PhD student
prof. dr. sc. Vesna Gavrilov-Jerković
doc. dr. sc. Kosta Bovan
Mr. Snježana Kovač, prof. savjetnik
Dr. sc. Latinka Basara, univ. spec. klin. psih.
Izv. prof. dr. sc. Irena Burić
Dr. sc. Boris Jokić, viši znanstveni suradnik.

I za kraj, jedno veliko hvala mag. psych. Zoranu Mudronji za montažu i animaciju ovih filmića!

Brzopotezna pitanja

Do početka 25. Dana Ramira i Zorana Bujasa još je samo 10 dana! Proces iščekivanja želimo obogatiti s još osmjeha na licima koje će vam ponovno izmamiti neki od naših redovitih sudionika i sudionica. Naslonite se i uživajte u brzopoteznim pitanjima i odgovorima na temu ove konferencije.

Znanstveno šiljilo - 2. dio

S posebnim veseljem želimo vam predstaviti Znanstveno šiljilo, sasvim nov događaj na ovim 25. Danima Ramira i Zorana Bujasa. O pandemiji kao trenutno najaktualnijoj temi i odgovornosti koju znanstvenici imaju u njoj, raspravljat će i iznijeti svoja mišljenja dva znanstvenika različitih znanstvenih područja, društvenog i biomedicinskog. Pridružite nam se 1. listopada u 19:30 na Filozofskom fakultetu.

Znanstveno šiljilo

Poštovani/e,

kako smo najavili, slijedi nastavak izazivanja ugodnih emocija. Ovaj put su to znatiželja i iznenađenost. Iako program 25. Dani Ramira i Zorana Bujasa donosi brojne zanimljive teme, posebnu pažnju želimo vam skrenuti na jedan novi događaj na konferenciji, a koji nosi naziv Znanstveno šiljilo. Ne znate o čemu je riječ? Niste jedini. Pogledajte što su o tome rekli neki naši sudionici i sudionice.

O čemu je riječ, otkrit ćemo vam za par dana. Budite strpljivi i pratite nas na našoj web stranici ili putem društvenih mreža:

Facebook | Instagram | Twitter

Značenje DRZB-a

Poštovani/e,

još je manje od mjesec dana do početka 25. Dana Ramira i Zorana Bujasa, konferencije koja kod svih nas budi neke lijepe uspomene i dobre osjećaje. Kroz proteklo pandemijsko razdoblje dodatno smo osvijestili ljepotu i važnost susreta pa s posebnim veseljem iščekujemo stvaranje novih uspomena kroz druženja, kolegijalne rasprave i razmjenu znanja.

Pitali smo neke od naših dugogodišnjih vjernih sudionika i sudionica ove konferencije da s nama podijele svoje prve asocijacije vezane uz Dane. Pogledajte što su s nama podijelili.

Dani Ramira i Zorana Bujasa

U ovim izazovnim vremenima koja su nenadano došla i još uvijek im se ne vidi kraj, odlučili smo ne predati se nego organizirati Dane Ramira i Zorana Bujasa. Promijenili smo termin održavanja, kao i način, i učinit ćemo sve što treba kako bismo se okupili i razmijenili istraživačka, ali i stručna i ona sasvim ljudska iskustva. Stoga nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da će se jubilarni 25. Dani Ramira i Zorana Bujasa održati u hibridnom obliku (uživo i online) od 30. 9. do 2. 10. 2021. godine u virtualnim i stvarnim prostorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Dani Ramira i Zorana Bujasa međunarodni su psihologijski znanstveni skup koji se održava svake dvije godine, s ciljem razmjene znanja i rezultata temeljnih i primijenjenih istraživanja iz svih područja psihologije. Ovaj se skup ističe po kvaliteti empirijskih i teorijskih radova i već je pola stoljeća tradicionalno mjesto okupljanja psihologa i stručnjaka srodnih struka iz Hrvatske i inozemstva. Stoga vas pozivamo da zajednički sudjelujemo u novom iskustvu kombiniranog oblika ovog znanstvenog skupa.

Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora
Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić

Zoom poziv na 25. Dane Ramira i Zorana Bujasa

Organizator

Odsjek za psihologiju
Filozofski fakultet
Sveučilišta u Zagrebu

Suorganizator
Hrvatsko psihološko društvo

Kontakt i mjesto održavanja

Odsjek za psihologiju
25. Dani Ramira i Zorana Bujasa
Filozofski fakultet
Ivana Lučića 3
10 000 Zagreb

tel: 01 4092 187
faks: 01 4092 037
e-pošta: drzb@ffzg.hr

hashtag: #DRZB2021

Twitter - Facebook - Instagram

Važni datumi

1. 4. 2021.
Početak prijavljivanja izlaganja, on-line registracije i uplate kotizacije po nižoj cijeni

15. 6. 2021. 1. 7. 2021.
Završetak prijavljivanja izlaganja

15. 7. 2021.
Obavijest autorima o prihvaćanju izlaganja.

31. 8. 2021.
Završetak uplate kotizacije po nižoj cijeni

30. 9. - 2. 10. 2021.
25. Dani Ramira i Zorana Bujasa