Popis sudionika

Poštovani studenti,

zahvaljujemo vam se na velikom interesu za ovogodišnju ljetnu školu. Žao nam je da vas ne možemo sve uključiti jer su nam financijski i organizacijski resursi ograničeni. Izabrali smo 16 studenata prema uspješnosti u studiju (koja nije samo prosjek ocjena).

Popis odabranih studenata je u privitku.

O terminu prvog sastanka bit ćete obaviješteni naknadno.

Poziv za prijavu

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u 29. Ljetnoj psihologijskoj školi koja će se održati krajem rujna u gorskim krajevima. Ljetna škola se tradicionalno održava svake godine, a u sklopu nje studenti s voditeljima istraživački obrađuju temu iz društveno aktualnog područja psihologije. Tema ove godine je iz područja kliničke psihologije, a njezin naslov okvirno glasi:

Je li OK traziti pomoc i podršku kad mi je teško?

U okviru ovogodišnje Ljetne škole planiramo se baviti istraživanjem načina na koji ljudi traže pomoć za svoje emocionalne teškoće, kako i gdje se informiraju i kako donose odluke o vrsti pomoći.

Nekoliko je radnih zadataka ispred nas: osmisliti istraživanje, konstruirati i prilagoditi instrumente,  prikupiti i unijeti podatke, te ih statistički i obraditi do 15. srpnja 2019., a na samoj školi diskutirati o nalazima i pisati završni izvještaj za publiciranje. Od sudionika se očekuje aktivan  angažman kako u istraživačkom tako i u organizacijskom dijelu Ljetne škole.

Molimo zainteresirane studentice i studente da svoje prijave predaju u tajništvo Odsjeka za psihologiju, najkasnije do 25. siječnja 2019. Prijave trebaju sadržavati:

  • popis ocjena (koji nije potrebno ovjeravati u studentskoj službi)
  • prosjek ocjena u dodiplomskom i diplomskom studiju
  • kratki životopis
  • obrazloženje interesa i motivacije za sudjelovanje na ljetnoj školi s ovom temom (max. 250 riječi)

Aktivnim i redovitim sudjelovanjem u Ljetnoj školi studenti ostvaruju 5 ECTS bodova. Studenti koji su već bili na Ljetnoj školi mogu ponovno sudjelovati, no ne mogu ponovno dobiti 5 ECTS bodova za tu aktivnost.

Kriteriji za odabir sudionika Ljetne psihologijske škole 2019. biti će sljedeći:

  1. Uspješnost u studiju
  2. Motivacija i interes za sudjelovanje u Ljetnoj školi i za navedenu temu

Uz iste ostale uvjete, prednost će imati studenti koji do sada nisu sudjelovali u Ljetnoj školi.
 
Popis studenata koji će sudjelovati u radu Ljetne škole bit će oglašen na web-stranicamab Odsjeka početkom veljače 2019.


Voditeljice Ljetne psihologijske škole 2019.
prof. dr. sc. Lidija Arambašić
prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić
doc. dr. sc. Anita Lauri Korajlija