Poziv za prijavu

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u 30. Ljetnoj psihologijskoj školi. Ljetna škola se tradicionalno održava svake godine, a u sklopu nje studenti s voditeljima istraživački obrađuju temu iz aktualnog područja psihologije. Tema ove godine je iz područja socijalne psihologije i psihometrije, a njezin naslov okvirno glasi:

Kakvi su geekovi zaista?

U okviru ovogodišnje Ljetne škole planiramo istražiti koliko su stereotipi o geekovima zaista točni. Ako vas zanima postoje li zaista ljudi iz Big Bang Theory, ili ako to već znate ali vas zanima kako to znanstveno dokazati, pridružite nam se na ovoj ljetnoj školi.

Na nama je da zajedno pregledamo literaturu, osmislimo metodologiju, uključujući i validaciju instrumenata, prikupimo podatke, zatim ih obradimo i interpretiramo, a sve to zajedno prikažemo u završnom izvještaju. Većina aktivnosti odvijat će se tijekom ljetnog semestra, ali najčarobniji dio očekuje nas na samoj ljetnoj školi koja će odvijati krajem ljeta (čarolija obrade podataka, te interpretacije i pisanja, naravno). Od sudionika se očekuje aktivan angažman kako u istraživačkom tako i u organizacijskom dijelu Ljetne škole.

Molimo zainteresirane studentice i studente da svoje prijave pošalju na mail umikac@ffzg.hr, najkasnije do 19. veljače 2020. Prijave trebaju sadržavati:

  • 1 word dokument Ime Prezime.doc(x) koji sadrži
    • obrazloženje interesa i motivacije za sudjelovanje na ljetnoj školi s ovom temom (max. 250 riječi)
    • kratki životopis
  • 1 pdf dokument Ime Prezime.pdf koji sadrži
    • prijepis ocjena s izračunatim prosjekom (koji nije potrebno ovjeravati u studentskoj službi)

Aktivnim i redovitim sudjelovanjem u Ljetnoj školi studenti ostvaruju 5 ECTS bodova. Studenti koji su već bili na Ljetnoj školi mogu ponovno sudjelovati, no ne mogu ponovno dobiti 5 ECTS bodova za tu aktivnost.

Kriteriji za odabir sudionika Ljetne psihologijske škole 2020. biti će sljedeći:

  • Motivacija i interes za sudjelovanje u Ljetnoj školi i za navedenu temu
  • Uspješnost u studiju

Uz iste ostale uvjete, prednost će imati studenti koji do sada nisu sudjelovali u Ljetnoj školi.
 
Popis studenata koji će sudjelovati u radu Ljetne škole bit će oglašen na web-stranicama Odsjeka početkom veljače 2020. Slanjem svoje prijave pristajete na objavljivanje svog imena u okviru navedenog popisa.


May the science be with us,

Voditelji Ljetne psihologijske škole 2020.
Una Mikac
Ena Uzelac
Antun Palanović