.

Popis sudionika ovogodišnje ljetne škole

Hvala svima na prijavama! Sudeći po pristiglim motivacijskim pismima, biti će ovo vrlo dinamičan tim: veselimo se druženju! :-)

Uskoro će na Omegi biti otvoren kolegij Ljetna škola 2021 gdje ćemo objaviti sve važne informacije.

Poziv za prijavu

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u 31. Ljetnoj psihologijskoj školi. Ljetna škola se tradicionalno održava svake godine, a u sklopu nje studenti s voditeljima istraživački obrađuju temu iz aktualnog područja psihologije. Ove godine je tema iz područja evolucijske psihologije, a njezin naslov (vrlo) okvirno glasi: 

 

Bihevioralni imunosni sustav u doba pandemije


U okviru ovogodišnje Ljetne škole planiramo istražiti što se događa s emocijama i kognicijama vezanim uz bihevioralni imunosni sustav u trenutku kada ulazimo u drugu godinu pandemije zarazne bolesti koja nas je globalno „izbacila iz cipela“. Ako vas zanima kakve veze imaju osjećaji gađenja prema patogenima, percepcija vlastitog rizika i/ili podložnosti zarazama s brzinom detekcije simptoma bolesti na drugima ili pak ksenofobnim stavovima, ovogodišnja ljetna škola je pravo mjesto za vas. S veseljem primjećujemo da su neki od vas već upoznati s konceptom bihevioralnog imunosnog sustava, a za one kojima je potrebno malo više informacija kako bi se odlučili zanima li ih ova tema, prilažemo poveznicu na stranicu „Kako si“ gdje su vaši kolege već objavili jedan tekst na tu temu.

https://kakosi.ffzg.unizg.hr/2020/07/22/bihevioralni-imunosni-sustav-ili-evolucijski-ugraden-detektor-dima/

 

Na nama je da zajedno pregledamo literaturu, definiramo užu temu, osmislimo metodologiju, prikupimo podatke, zatim ih obradimo i interpretiramo, a sve to zajedno prikažemo u završnom izvještaju. Većina aktivnosti odvijat će se tijekom ljetnog semestra, ali najzabavniji dio očekuje nas na samoj Ljetnoj školi koja će odvijati krajem ljeta (u nadamo se, nepandemijskim uvjetima :-). Od sudionika se očekuje aktivan angažman kako u istraživačkom tako i u organizacijskom dijelu Ljetne škole.

Molimo zainteresirane studentice i studente da svoje prijave pošalju na mail ihromatk@ffzg.hr, najkasnije do 21. veljače 2021. Prijave trebaju sadržavati:

  • 1 word dokument Ime Prezime.doc(x) koji sadrži
    • obrazloženje interesa i motivacije za sudjelovanje na Ljetnoj školi s navedenom temom (max. 250 riječi)
    • kratki životopis
  • 1 pdf dokument Ime Prezime.pdf koji sadrži
    • prijepis ocjena s izračunatim prosjekom (koji nije potrebno ovjeravati u studentskoj službi)

Aktivnim i redovitim sudjelovanjem u Ljetnoj školi studenti ostvaruju 5 ECTS bodova. Studenti koji su već bili na Ljetnoj školi mogu ponovno sudjelovati, no ne mogu ponovno dobiti 5 ECTS bodova za tu aktivnost.

Kriteriji za odabir sudionika Ljetne psihologijske škole 2021. će bit će sljedeći:

  • motivacija i interes za sudjelovanje u Ljetnoj školi i za navedenu temu
  • uspješnost u studiju

Uz iste ostale uvjete, prednost će imati studenti koji do sada nisu sudjelovali u Ljetnoj školi. 

Popis studenata koji će sudjelovati u radu Ljetne škole bit će oglašen na web-stranicama Odsjeka po završetku natječaja. Slanjem prijave pristajete na objavljivanje svojeg imena u navedenom popisu.

 

U očekivanju vaših prijava, srdačno vas pozdravljaju voditeljice Ljetne psihologijske škole 2021.

Ivana Hromatko
Meri Tadinac
Una Mikac