HR | EN

Opće obavijesti

UVJETI ZA UPIS NA PREDDIPLOMSKI STUDIJ PSIHOLOGIJE U AKADEMSKOJ GODINI 2021./2022.

Vijeće Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta  u Zagrebu je na sjednici održanoj 3. veljače 2021. donijelo odluku o ukidanju provjere intelektualnih sposobnosti kao sastavnog dijela razradbenog postupka za upis na preddiplomski studiji psihologije u akademskoj godini 2021./2022. Senat Sveučilišta u Zagrebu tu je odluku odobri i prihvatio promjene na svojoj 8. redovitoj sjednici održanoj 16. ožujka 2021.

Odluka o otkazivanju temelji se na razumijevanju položaja kandidata koji i ove godine maturu polažu u teškim uvjetima nakon pandemije, potresa i školske godine završene u različitim kombinacijama nastave na daljinu i kontaktne nastave kao i teškim epidemiološkim zahtjevima koji provođenje razredbenog ispita s obzirom na ograničene prostorne uvjete čine logistički gotovo neizvedivima. Ovom odlukom želimo kandidate za upis na preddiplomski studij psihologije osloboditi dodatnog stresa i mogućnosti izlaganju zarazi bolesti COVID-19 u zatvorenim prostorima fakulteta i na putu na razredbeni ispit iz drugih dijelova zemlje. U tablici su navedeni uvjeti za upis na preddiplomski studij psihologije u Odsjeku za psihologiju za akademsku godinu 2021./22.

KVOTA 75 +1
Prosjek ocjena u srednjoj školi 30%
Matura HR A razina 23%
Matura MAT A razina 23%
Matura STR.JEZ. A razina 14%
Matura IZBORNI predmet 5%
Ostalo (natjecanja, druga škola, kategorija sportaša) 5%
Procjena intelektualnih sposobnosti Ukinuta za upis 2021/22.

Izborni predmeti s mature koji se boduju su: Psihologija ili  Filozofija ili Logika ili  Sociologija ili Informatika ili Kemija ili Biologija ili Fizika. Pristupnik je dužan položiti jedan od osam navedenih predmeta. Najbolji rezultat vrednovat će se s 5.0%

Kandidatima se boduje plasman od 1. do 3. mjesta na nekom od državnih natjecanja za učenike srednjih škola od 1. do 4. razreda (u organizaciji Ministarstva znanosti obrazovanja RH) iz jednog od sljedećih predmeta: biologija, filozofija, fizika, geografija, hrvatski jezik, informatika, kemija, logika, matematika, povijest, strani jezik (2%), pripadanje I ili II kategoriji sportaša (2%) i završetak još jedne srednje škole (po 2% za svaki plasman). Najveći postotak bodova koji je moguće ostvariti kroz rezultate natjecanja, kategorije športaša i druga posebna postignuća iznosi 5,00 %.

Pročelnica Odsjeka za psihologiju

Datum objave: 18.03.2021

Obavijest o obrani diplomskog rada

U petak, 26.3.2021. u 11,00 sati Ivana Janković branit će diplomski rad pod naslovom Značaj relaksacije i psihološke nefleksibilnosti u objašnjenju emocionalnih teškoća

Povjerenstvo:

1. prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić

2. prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić (mentorica)

3. Nikola Erceg, asist.


U srijedu, 31.3.2021. u 9,00 sati Silba Knežević branit će diplomski rad pod naslovom Neke razlike u obiteljima djece s poremećajem iz spektra autizma koje posjeduju i onih koje ne posjeduju psa

Povjerenstvo: 

1. prof. dr. sc. Dragutin Ivanec

2. prof. dr. sc. Gordana Keresteš (mentorica)

3. izv. prof. dr. sc. Ana Butković

Datum objave: 03.03.2021

Poziv za prijavu na Ljetnu psihologijsku školu 2021.

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u 31. Ljetnoj psihologijskoj školi. Ljetna škola se tradicionalno održava svake godine, a u sklopu nje studenti s voditeljima istraživački obrađuju neku aktualnu temu iz određenog područja psihologije. Ove godine je tema iz područja evolucijske psihologije, a njezin naslov (vrlo) okvirno glasi: Bihevioralni imunosni sustav u doba pandemije

Više informacija potražite na web stranici ljetne škole.

Datum objave: 13.02.2021

Natječaj za izbor demonstratora

Vijeće Odsjeka za psihologiju raspisuje natječaj za izbor demonstratora koji će tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020./2021. pomagati u izvođenju nastave, a djelomice i u istraživačkoj djelatnosti Odsjeka. Natječaj se odnosi samo na redovne studente druge ili više  godine studija.

Sudjelovanje u izvođenju nastave tiče se u prvome redu kolegija Psihologijski praktikum I i Psihologijski praktikum III. Količina i vrsta angažmana ovisit će epidemiološkoj situaciji.

Na natječaj se mogu javiti studenti koji udovoljavaju slijedećim uvjetima:

• da su redoviti studenti psihologije

• da u dosadašnjem studiju nijednom nisu ponavljali godinu ili pauzirali

• da su uspješno položili sve propisane ispite prošle godine studija

• da su motivirani i imaju smisla za suradnju u znanstveno-nastavnim aktivnostima

• za kolegij Psihologijski praktikum I mogu se javiti studenti druge ili više godine studija

• za kolegij Psihologijski praktikum III mogu se javiti studenti pete godine studija.

Molba treba sadržavati osnovne podatke o kandidatu (i telefon i e-mail adresu), prijepis svih do sada položenih kolegija s ocjenama (nije potrebna ovjera studentske službe), prosjek ocjena i kratko obrazloženje motivacije za podnošenje molbe.

Molbe treba poslati putem e-maila Francesci Dumančić (fdumanci@ffzg.hr) i to do ponedjeljka, 22. veljače 2021. u 10 sati.

Nakon isteka roka za predaju molbi, Vijeće Odsjeka će na prvoj narednoj sjednici izabrati demonstratore. Demonstratura se novčano honorira.

Datum objave: 09.02.2021

Karijera bez barijera

Drage studentice i studenti,

Odsjek za psihologiju i Centar za razvoj karijere FFZG-a i ove godine za vas pripremaju tjedan karijera „Karijera bez barijera“ - ciklus online radionica i individualnih karijernih savjetovanja koji će se održavati od 18. do 22. siječnja 2021.

Na radionicama možete saznati kako uspješno postavljati karijerne ciljeve i izraditi svoj karijerni plan, kako napisati životopis koji će vas istaknuti među kandidatima, kako ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao te zašto je socijalni kapital važan pri zapošljavanju i kako ga steći. Kroz individualno karijerno savjetovanje sa psihologom, možete saznati kako iskoristiti znanja stečena na fakultetu te riješiti dileme vezane uz vašu buduću karijeru.

Na karijerno savjetovanje, željenu radionicu ili više njih, možete se prijaviti putem Omege na online kolegiju: „Karijera bez barijera“ koristeći lozinku za upis: bezbarijera. Za više detalja o ovogodišnjem tjednu karijera kao i prijavi na željene aktivnosti posjetite web stranice Centra za razvoj karijere FFZG-a, na sljedećoj poveznici.

 

Veselimo se vašim prijavama!

Datum objave: 14.01.2021

Predaja izvještaja o obavljenoj praksi

Molimo studente da izvještaje o obavljenoj studentskoj praksi šalju na mail psy@ffzg.hr. Potrebno je priložiti i ovjerene obrasce: potvrda o obavljenoj praksi i obrazac za bilježenje sati te ispunjenu ček listu za procjenu mentora.

Ako se radi o završenoj praksi prijavite rok preko Studomata. Potvrdu o prihvaćenom izvještaju dobit ćete na mail.

Datum objave: 02.06.2020

Obavijest o novom radnom vremenu tajništva Odsjeka za psihologiju

U skladu s Odlukom o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 od 27. listopada 2020.,

tajništvo Odsjeka za psihologiju biti će otvoreno za rad sa studentima utorkom i četvrtkom od 9,00 do 12,00 i 13,00-15,00 sati.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom radim od kuće, sve upite možete slati na mbotica@ffzg.hr.

Marija Botica

Tajnica Odsjeka za psihologiju

Datum objave: 29.10.2020

Studentski dosje

Molimo studente

- prve godine preddiplomskog studija psihologije

- i prve godine diplomskog studija psihologije koji su preddiplomski studij završili na drugom fakultetu

da za potrebe studentskog dosjea ispune obrazac niže i pošalju ga na email: psy@ffzg.hr.

Otvaranje studentskog dosjea pri Odsjeku je za studente psihologije obavezno. Rok za slanje obrasca je petak, 30.11.2020.

Datum objave: 14.10.2020

Obavijesti o nastavi

Tekuće obavijesti o nastavi i rezultatima ispita objavljuju se unutar kolegija u Omegi.

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Obavijesti o stipendijama

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

  • Nema novih obavijesti