HR | EN

Opće obavijesti

Osnove psihologije sporta

Nastava iz kolegija Osnove psihologije sporta održavat će se srijedom od 10,45 do 13,30 (djelomično koncentrirano), na Kineziološkom fakultetu, Horvaćanski zavoj 15, mali amfiteatar A2.

Prvi termin nastave održat će se u srijedu, 4.3.2020. Nositeljica kolegija izv. prof. dr. sc. Renata Barić doćekat će studente taj dan na porti i odvesti vas do predavaonice.

Datum objave: 21.02.2020

Natječaj za izbor demonstratora

 

Vijeće Odsjeka za psihologiju raspisuje natječaj za izbor demonstratora koji će tijekom ljetnog semestra akademske godine 2019./2020. pomagati u izvođenju nastave, a djelomice i u istraživačkoj djelatnosti Odsjeka. Natječaj se odnosi samo na redovne studente II. ili više godine studija. Sudjelovanje u izvođenju nastave tiče se u prvome redu kolegija Psihologijski praktikum I i Psihologijski praktikum III.

Na natječaj se mogu javiti studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

·     da su redoviti studenti psihologije

· da u dosadašnjem studiju nijednom nisu ponavljali godinu ili pauzirali

·  da su uspješno položili sve propisane ispite tekuće godine studija

·      da su motivirani i

·  da imaju smisla za suradnju u znanstveno-nastavnim aktivnostima

Molba treba sadržavati osnovne podatke o kandidatu, prijepis svih do sada položenih kolegija s ocjenama (nije potrebna ovjera studentske službe) i kratko obrazloženje motivacije za podnošenje molbe.

Molbu treba poslati putem e-maila Francesci Dumančić (fdumanci@ffzg.hr) najkasnije do srijede, 26. veljače do 16 sati.

Nakon isteka roka za predaju molbi, Vijeće Odsjeka će na prvoj narednoj sjednici izabrati demonstratore. Demonstratura se novčano honorira.   

 

Datum objave: 17.02.2020

Obavijest studentima - upisi u ljetni semestar 2019./2020.

Dragi studenti,

U ponedjeljak, 17.2. 2020. kreće upis kolegija iz ljetnog semestra 2019./2020.

Molimo studente koji žele upisati kolegij Zdravstvena zaštita predškolske djece da se prije upisa kolegija jave u tajništvo Odsjeka. Zbog tehničkih problema kvota unesena u Studomat za taj kolegij je prevelika, a profesorica ne može primiti više od 20 studenata.

Molimo studente da ne upisuju kolegij Rad u zajednici ukoliko se nisu prethodno javili na Odsjek.

Molimo da se na kolegij Psihologijska ljetna škola upišu samo studenti koji su primljeni na kolegij.

U petak 14.2.2020. izlazi službena verzija rasporeda za ljetni semestar.

Budući da u službeni raspored nije moguće unijeti različite modele  izvođenja nastave, raspored se ponešto razlikuje od stvarne izvedbe.

Kolegij Osnove biologije za prvu godinu PDS, izvodi se na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, srijedom od 15:00 do 16:30 sati u dvorani BO3, Rooseveltov trg 6.

 

Kolegij Zdravstvena zaštita predškolske djece za prvu godinu PDS, izvodi se u Dječjoj bolnici Srebrnjak, djelomično koncentrirano, kroz 5-6 većih termina petkom tokom semestra. Točan raspored predavanja biti će objavljen naknadno. Molimo studente koji upišu kolegij Akademsko izražavanje i/ili Tehnologije i održivi razvoj, koji se također održavaju petkom, da ne upisuju kolegij Zdravstvena zaštita predškolske djece, jer neće moći ići na predavanja iz svih kolegija

 

Kolegij Psihologija religioznosti, koji se nudi studentima druge godine PDS, održava se koncentrirano u travnju, ove godine u tjednu od 20. do 26. travnja 2020. Detaljni raspored biti će objavljen naknadno. Nositelj kolegija je naš vanjski suradnik prof. dr. sc. Šimun Šito Ćorić, koji živi i radi u inozemstvu i dolazi na tjedan dana kako bi održao nastavu. Iz tog razloga se nastava održava na ovaj način i nudi se manji broj ispitnih rokova, u dogovoru s nastavnikom. Molimo studente kojima ne odgovara ovakav način slušanja i polaganja kolegija da ga ne upisuju.

Kolegij Osnove psihologije sporta, za studente 3. godine PDS, održava se na Kineziološkom fakultetu. Raspored ćemo znati naknadno.

Obavezni kolegij za 3. godinu PDS Uvod u psihopatologiju održava se četvrtkom ujutro u KBC Zagreb, Kišpatićeva 11.

 

Datum objave: 14.02.2020

Volontiranje u procesu razvoja društveno korisnih projekata za financiranje iz fondova EU - produžen rok i ECTS bodovi

Institut za razvoj tržišta rada, u partnerstvu s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi projekt „P-S-I Podrška Studenata u Integraciji marginaliziranih skupina na tržište rada“ o kojemu više informacija možete pročitati ovdje. Kao jedna od aktivnosti projekta je predviđeno uključivanje studenata-volontera u proces razvoja društveno korisnih projekata za financiranje iz fondova EU, prije svega ESF-a. U sklopu volonterskog angažmana studenti-volonteri će imati priliku naučiti i izravno sudjelovati sa stručnjacima IRTR-a u razvoju takvih projekata te dobiti 2 ECTS boda (za 60 sati volonterskog rada – kolegij Rad u zajednici). Primjere dosadašnjih projekata možete vidjeti na stranici: https://irtr.hr/HR/About/Work/

Svi zainteresirani za uključivanje u ovaj volonterski program mogu se prijaviti putem sljedeće poveznica do najkasnije 17.2.2020. (u 23:59h):
https://forms.gle/QVHEhGemu4wcCfPQ6

U prilogu se nalazi Plan volontiranja iz kojeg je vidljivo što će sve biti obuhvaćeno tijekom programa. U drugom priloženom dokumentu se nalazi pregled najavljenih EU natječaja za koje bi se pripremali projekti u sklopu ovog programa.

Datum objave: 14.02.2020

Produljenje roka za prijavu na Ljetnu psihologijsku školu 2020.

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

s obzirom da u Ljetnu školu možemo uključiti još nekoliko studenata, odlučili smo otvoriti dodatni rok za prijave te svoje prijave možete slati do 19.2.2020.

Podsjećamo, tema ove godine je iz područja socijalne psihologije i psihometrije, a njezin naslov okvirno glasi: Kakvi su geekovi zaista?

Više informacija potražite na web stranici Ljetne škole. Za nedoumice u vezi teme istraživanja, načina rada na Ljetnoj i ostalome slobodno se javite jednom do voditelj(ic)a Ljetne.

Studenti čije smo prijave do sad zaprimili, odgovor su već trebali dobili mailom. Hvala svima koji su nam do sad poslali svoje prijave!

Datum objave: 10.02.2020

Radno vrijeme tajništva

 U petak, 7.2.2020. tajništvo Odsjeka ne radi zbog  bolovanja.

Datum objave: 07.02.2020

Demonstrature za zimski semestar

 Molimo studente demonstratore iz zimskog semestra 2019./2020. da do kraja veljače u tajništvo Odsjeka donesu studentske ugovore radi obračuna i isplate demonstratura.

Datum objave: 03.02.2020

Molbe za odobrenje teme i imenovanje mentora diplomskog rada

Studenti druge godine diplomskog studija dužni su tijekom veljače Vijeću Odsjeka za psihologiju predati molbu za odobrenje teme i imenovanje mentora diplomskog rada.

Prije predavanja molbe studenti se trebaju javiti odabranim mentorima kako bi se usuglasili oko teme diplomskog rada. Mentori svojim potpisom potvrđuju da prihvaćaju mentorstvo i da su suglasni s predloženom temom.

Obrasce za molbe možete naći na stoliću pored tajništva. Ispunjeni obrazac predajete u tajništvo Odsjeka do kraja veljače 2020.

Datum objave: 21.01.2020

13. tjedan psihologije u Hrvatskoj

17. - 23. veljače 2020.

Obavijesti o nastavi

nema aktualnih obavijesti

 


Obavijesti o nastavi i rezultatima ispita objavljuju se unutar kolegija u Omegi.

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Ovdje se nalazi popis obavijesti o istraživanjima (mogućnost sudjelovanja i obavijesti za potencijalne sudionike), mogućnostima volontiranja, oglasi za posao te slične obavijesti.

Obavijesti o stipendijama

trenutno nema aktualnih obavijesti

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

trenutno nema aktualnih obavijesti