HR | EN

Opće obavijesti

Obavijest o obrani diplomskog rada

U ponedjeljak, 8.3.2021. u 10,00 sati Petar Koružnjak branit će diplomski rad pod naslovom Utjecaj njušnih informacija na dugoročno semantičko pamćenje

Povjerenstvo:

1. izv. prof. dr. sc. Ivana Hromatko

2. prof. dr. sc. Meri Tadinac (mentorica)

3. dr. sc. Una Mikac, poslijedoktorandica

 

U utorak, 9.3.2021. u 13,00 sati u dvorani A203 Antonija Nikolaš branit će diplomski rad pod naslovom Odnos kvalitete kontakta, simboličke prijetnje i spremnosti na kolektivnu akciju: medijacijski utjecaj simboličke prijetnje

Povjerenstvo:

1. prof. dr. sc. Damir Ljubotina

2. izv. prof. dr. sc. Margareta Jelić (mentorica)

3. Nikola Erceg, asist.

Datum objave: 03.03.2021

Poziv za prijavu na Ljetnu psihologijsku školu 2021.

Studentice i studenti diplomskog studija psihologije,

pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u 31. Ljetnoj psihologijskoj školi. Ljetna škola se tradicionalno održava svake godine, a u sklopu nje studenti s voditeljima istraživački obrađuju neku aktualnu temu iz određenog područja psihologije. Ove godine je tema iz područja evolucijske psihologije, a njezin naslov (vrlo) okvirno glasi: Bihevioralni imunosni sustav u doba pandemije

Više informacija potražite na web stranici ljetne škole.

Datum objave: 13.02.2021

Natječaj za izbor demonstratora

Vijeće Odsjeka za psihologiju raspisuje natječaj za izbor demonstratora koji će tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020./2021. pomagati u izvođenju nastave, a djelomice i u istraživačkoj djelatnosti Odsjeka. Natječaj se odnosi samo na redovne studente druge ili više  godine studija.

Sudjelovanje u izvođenju nastave tiče se u prvome redu kolegija Psihologijski praktikum I i Psihologijski praktikum III. Količina i vrsta angažmana ovisit će epidemiološkoj situaciji.

Na natječaj se mogu javiti studenti koji udovoljavaju slijedećim uvjetima:

• da su redoviti studenti psihologije

• da u dosadašnjem studiju nijednom nisu ponavljali godinu ili pauzirali

• da su uspješno položili sve propisane ispite prošle godine studija

• da su motivirani i imaju smisla za suradnju u znanstveno-nastavnim aktivnostima

• za kolegij Psihologijski praktikum I mogu se javiti studenti druge ili više godine studija

• za kolegij Psihologijski praktikum III mogu se javiti studenti pete godine studija.

Molba treba sadržavati osnovne podatke o kandidatu (i telefon i e-mail adresu), prijepis svih do sada položenih kolegija s ocjenama (nije potrebna ovjera studentske službe), prosjek ocjena i kratko obrazloženje motivacije za podnošenje molbe.

Molbe treba poslati putem e-maila Francesci Dumančić (fdumanci@ffzg.hr) i to do ponedjeljka, 22. veljače 2021. u 10 sati.

Nakon isteka roka za predaju molbi, Vijeće Odsjeka će na prvoj narednoj sjednici izabrati demonstratore. Demonstratura se novčano honorira.

Datum objave: 09.02.2021

Karijera bez barijera

Drage studentice i studenti,

Odsjek za psihologiju i Centar za razvoj karijere FFZG-a i ove godine za vas pripremaju tjedan karijera „Karijera bez barijera“ - ciklus online radionica i individualnih karijernih savjetovanja koji će se održavati od 18. do 22. siječnja 2021.

Na radionicama možete saznati kako uspješno postavljati karijerne ciljeve i izraditi svoj karijerni plan, kako napisati životopis koji će vas istaknuti među kandidatima, kako ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao te zašto je socijalni kapital važan pri zapošljavanju i kako ga steći. Kroz individualno karijerno savjetovanje sa psihologom, možete saznati kako iskoristiti znanja stečena na fakultetu te riješiti dileme vezane uz vašu buduću karijeru.

Na karijerno savjetovanje, željenu radionicu ili više njih, možete se prijaviti putem Omege na online kolegiju: „Karijera bez barijera“ koristeći lozinku za upis: bezbarijera. Za više detalja o ovogodišnjem tjednu karijera kao i prijavi na željene aktivnosti posjetite web stranice Centra za razvoj karijere FFZG-a, na sljedećoj poveznici.

 

Veselimo se vašim prijavama!

Datum objave: 14.01.2021

Predaja izvještaja o obavljenoj praksi

Molimo studente da izvještaje o obavljenoj studentskoj praksi šalju na mail psy@ffzg.hr. Potrebno je priložiti i ovjerene obrasce: potvrda o obavljenoj praksi i obrazac za bilježenje sati te ispunjenu ček listu za procjenu mentora.

Ako se radi o završenoj praksi prijavite rok preko Studomata. Potvrdu o prihvaćenom izvještaju dobit ćete na mail.

Datum objave: 02.06.2020

Obavijest o novom radnom vremenu tajništva Odsjeka za psihologiju

U skladu s Odlukom o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 od 27. listopada 2020.,

tajništvo Odsjeka za psihologiju biti će otvoreno za rad sa studentima utorkom i četvrtkom od 9,00 do 12,00 i 13,00-15,00 sati.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom radim od kuće, sve upite možete slati na mbotica@ffzg.hr.

Marija Botica

Tajnica Odsjeka za psihologiju

Datum objave: 29.10.2020

Studentski dosje

Molimo studente

- prve godine preddiplomskog studija psihologije

- i prve godine diplomskog studija psihologije koji su preddiplomski studij završili na drugom fakultetu

da za potrebe studentskog dosjea ispune obrazac niže i pošalju ga na email: psy@ffzg.hr.

Otvaranje studentskog dosjea pri Odsjeku je za studente psihologije obavezno. Rok za slanje obrasca je petak, 30.11.2020.

Datum objave: 14.10.2020

Raspored predavanja za ZS 2020./2021.

  Poštovane studentice i studenti,

Na stranici Raspored predavanja

http://psihologija.ffzg.unizg.hr/raspored

Odsjeka za psihologiju nalazi se službeni izvedbeni raspored nastave na Odsjeku za psihologiju za zimski semestar ak.god. 2020./2021.

Ovaj raspored predstavlja maksimum koji je trenutno moguće ostvariti u zadanim uvjetima kako bi se studentima omogućila najveća količina nastave uživo, kao i kombinacija normalne i online nastave na obveznim kolegijima i kolegijima koji zahtijevaju nastavu uživo (vježbe, praktikumi i sl.).

Treba uzeti u obzir da prema preporukama koje smo dobili najveći broj studenata koji mogu biti istovremeno u jednoj dvorani (uz poštivanje fizičke distance) iznosi: za D-VII: 100 studenata;  za dvoranu A-229: 21 student;  za D-III: 25 studenata; za D-II: 12 studenata; za A-203: 12 studenata.

Također se nastojalo da se u što manjoj mjeri tijekom istog dana kombinira nastava na fakultetu s online nastavom.

Nastava će započeti u ponedjeljak 12. listopada.

Mjesto i način prvog kontakta s nastavnicima za svaki pojedini kolegij bit će objavljeni do srijede 7. listopada u tablici koju ćemo vam proslijediti. Nakon prvih termina moguće su određene manje prilagodbe u okviru ovog rasporeda, ali u kontaktu s predmetnim nastavnicima. Sve eventualne probleme nastojat ćemo rješavati kroz komunikaciju s predstavnicima godina u skladu s raspoloživim resursima.

Također moramo biti svjesni da se u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije oblici izvedbe nastave mogu dodatno promijeniti.

 

Datum objave: 03.10.2020

Obavijesti o nastavi

Tekuće obavijesti o nastavi i rezultatima ispita objavljuju se unutar kolegija u Omegi.

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Obavijesti o stipendijama

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

  • Nema novih obavijesti