HR | EN

Opće obavijesti

Studentski dosje

Molimo studente

- prve godine preddiplomskog studija psihologije

- i prve godine diplomskog studija psihologije koji su preddiplomski studij završili na drugom fakultetu

da za potrebe studentskog dosjea ispune obrazac niže i pošalju ga na email: psy@ffzg.hr.

Otvaranje studentskog dosjea pri Odsjeku je za studente psihologije obavezno. Rok za slanje obrasca je petak, 30.11.2020.

Datum objave: 14.10.2020

Obavijest o obrani diplomskog rada

U srijedu, 29.10.2020. u 10,00 sati Filip Cetina branit će diplomski rad pod naslovom Psihometrijska svojstva hrvatske verzije upitnika neodlučnosti i njegova povezanost s HEXACO modelom ličnosti

Povjerenstvo:

1. prof. dr. sc. Gordana Keresteš

2. prof. dr. sc. Denis Bratko (mentor)

3. Martina Pocrnić, asist.

Datum objave: 08.04.2020

Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

 Na Omega kolegiju Studenti psihologije objavljen je popis studenata po grupama za vježbe iz kolegija Engleski jezik struke za psihologe I i Komunikacijske vještine.

Datum objave: 13.10.2020

Izbor studentskih predstavnika

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju psihologije. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (dbrajkov@m.ffzg.hr). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju (psihologija), godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Naziv e-kolegija za studente psihologije bit će "Izbori za studentske predstavnike/ce psihologije - 2. god. preddipl." s varirajućim završetkom. Studenti svake određene godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se s početkom izbora zaključati upis kolegija. Studenti svake godine imat će najmanje 24 sata od kraja prethodnih izbora do početka izbora njihove godine da se upišu u e-kolegij. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika. Neupisivanje u e-kolegij kao i neglasanje smatrat će se poništavanjem glasačkog listića. Glasanja će biti isključivo anonimna. Početak i kraj glasanja uvijek će biti u podne (12h) predviđenih datuma.

Izbori će se provoditi:

od 12. do 14. za 2. god. dipl. 

od 15. do 17. za 1. god. dipl. 

od 19. do 21. za 3. god. preddipl.

od 22. do 24. za 2. god. preddipl.

od 26. do 28. za 1. god. preddipl.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (dbrajkov@m.ffzg.hr).

Datum objave: 07.10.2020

Raspored predavanja za ZS 2020./2021.

  Poštovane studentice i studenti,

Na stranici Raspored predavanja

http://psihologija.ffzg.unizg.hr/raspored

Odsjeka za psihologiju nalazi se službeni izvedbeni raspored nastave na Odsjeku za psihologiju za zimski semestar ak.god. 2020./2021.

Ovaj raspored predstavlja maksimum koji je trenutno moguće ostvariti u zadanim uvjetima kako bi se studentima omogućila najveća količina nastave uživo, kao i kombinacija normalne i online nastave na obveznim kolegijima i kolegijima koji zahtijevaju nastavu uživo (vježbe, praktikumi i sl.).

Treba uzeti u obzir da prema preporukama koje smo dobili najveći broj studenata koji mogu biti istovremeno u jednoj dvorani (uz poštivanje fizičke distance) iznosi: za D-VII: 100 studenata;  za dvoranu A-229: 21 student;  za D-III: 25 studenata; za D-II: 12 studenata; za A-203: 12 studenata.

Također se nastojalo da se u što manjoj mjeri tijekom istog dana kombinira nastava na fakultetu s online nastavom.

Nastava će započeti u ponedjeljak 12. listopada.

Mjesto i način prvog kontakta s nastavnicima za svaki pojedini kolegij bit će objavljeni do srijede 7. listopada u tablici koju ćemo vam proslijediti. Nakon prvih termina moguće su određene manje prilagodbe u okviru ovog rasporeda, ali u kontaktu s predmetnim nastavnicima. Sve eventualne probleme nastojat ćemo rješavati kroz komunikaciju s predstavnicima godina u skladu s raspoloživim resursima.

Također moramo biti svjesni da se u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije oblici izvedbe nastave mogu dodatno promijeniti.

 

Datum objave: 03.10.2020

OBAVIJEST STUDENTIMA PRVE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA PSIHOLOGIJE O UVODNOM SASTANKU I NASTAVI U PRVOM TJEDNU SEMESTRA AKADEMSKE GODINE 2020./2021.

U tjednu od 5. listopada 2020. započinju Vaše prve nastavne obaveze na Filozofskom fakultetu: uvodni sastanci i nastava iz uvodnog kolegija pod nazivom Psihologija kao znanost i struka. Obaveze ćete imati od utorka do četvrtka, a ponedjeljak 5.10. i petak 8.10. su slobodni. Raspored za dalje se intenzivno izrađuje po načelu što više kontaktne nastave za kolegije koje drukčije nije moguće kvalitetno održati online te se usklađuje s ograničenim prostornim i ljudskim resursima i epidemiološkim zahtjevima.

Uvodni sastanak

Uvodni sastanak s pročelnicom Odsjeka za psihologiju prof. dr. sc Gordanom Kuterovac Jagodić i dopročelnikom prof.dr.sc. Damirom Ljubotinom održat će se u utorak 6. listopada 2020. s početkom u 15 sati u dvorani D-VII.

Dvorana D-VII, popularna „sedmica“ nalazi se u prizemlju kad od ulaza skrenete desno do kraja i onda opet desno. Najveća dvorana na Filozofskom fakultetu dovoljno je velika za zadovoljenje epidemioloških uvjeta, no molimo da svakako ponesete i na propisan način (pokriveni nos i usta) nosite zaštitne maske i održavate propisan razmak od ostalih studenata i nastavnika. Prije dolaska obavezno izmjerite temperaturu i popunite izjavu na poveznici https://app.ffzg.hr/izjava/ (za to će Vam trebati Vaš AAI@Edu.HR adresa i OIB. Ukoliko ste spriječeni doći zbog povišene temperature ili mjere samoizolacije javite to unaprijed na dljubotina@ffzg.hr.

Raspored uvodnog sastanka

Utorak 6.10.2020. u D-VII

15.00 do 16.30 sati: Sastanak studenata/ica prve godine preddiplomskog studija psihologije s pročelnicom i zamjenikom pročelnice Odsjeka za psihologiju: pozdravi i informacije

16.30 do 17.00 sati: Upoznavanje studenata prve godine s nastavnicima na prvoj godini studija

17.00 do 17.15 sati: Pauza (studenti ostaju u dvorani)

17.15 do 17.45 sati: Uvodne informacije za studente o kolegiju Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

17.45 do daljnjega:  Susret studenata s predstavnicima Kluba studenata psihologije STUP

Srijeda 7.10.2020. u D-VII

14.00 - 20.00  sati: Nastava iz kolegija Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

Četvrtak 8.10. 2020. u D-VII

16.00 - 20.00 sati: Nastava iz kolegija Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

Petak –  slobodan! Odrađen prvi tjedan nastave. Još 14 to go!

 

Nekoliko e-obavijesti za Psihobrucoše

Tečaj o Omegi

Nadamo se da ste se u srijedu 23. rujna 2020.  uključili i počeli pohađati online tečaj “Brucoši 2020 – uvodna radionica  koji će trajati do 1. listopada 2020. Ovaj tečaj će vam pomoći u korištenju fakultetskim sustavom učenja na daljinu koji se zove Omega.

Potrebna informatička oprema

Kako bi se pripremili za on-line dio nastave (ili ako bude potrebno potpunu on-line nastavu) potrebno je osigurati računalo/laptop s kamerom, slušalice i mikrofon te pristup internetu. Nužno je imati funkcionalne sve navedene uređaje za što kvalitetniju nastavu, komunikaciju s nastavnicima i kolegicama i kolegama studentima.

 

Srdačan pozdrav do skorog viđenja,

Prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić i prof.dr.sc. Damir Ljubotina

Datum objave: 25.09.2020

Pozdravna riječ studentima 1. godine psihologije u akademskoj godini 2020./2021.

Drage studentice i studenti prve godine preddiplomskog studija psihologije,

Želimo vam dobrodošlicu na Odsjek za psihologiju i na Filozofski fakultet gdje počinjete uzbudljivo putovanje učenja, studiranja, razvoja vještina i kompetencija za humano i vrlo odgovorno zanimanje psihologa. Upisom na najstariji odsjek za psihologiju u ovom dijelu Europe, koji je nedavno proslavio 90. godišnjicu svoga postojanja, postali ste kako se to akademskim žargonom kaže brucošice i brucoši. Ulazite u razdoblje života kada preuzimate svoje obrazovanje u vlastite ruke i preuzimate odgovornost za ulaganje truda u njega, a mi profesori i asistenti ćemo biti tu da vas usmjeravamo, vodimo i pratimo na putu vašeg profesionalnog i osobnog razvoja. Budući da smo suočeni s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa,  nastava i studentski život neće biti u potpunosti onakvi kao što su to do sada bili, no naš cilj je i obećanje da ćemo nastojati osigurati najviše standarde kvalitete vašeg obrazovanja poštujući epidemiološke preporuke za zaštitu zdravlja studenata i nastavnika.

O nastavi

Premda se raspored za nastavu još uvijek intenzivno izrađuje, neprekidno osluškujući stalno promjenjive epidemiološke uvjete i zahtjeve, želimo vas upoznati s nekim smjernicama kojima se pritom vodimo. Nastava za brucoše odvijat će se u najvećoj mogućoj mjeri uživo tj. on-site, a ono što ne bude moguće on-line ili pak hibridno ili mješovitim načinom. Željeli bi da se međusobno što je moguće bolje upoznate, da upoznate nastavnike i Fakultet te da usvojite koncepte i navike karakteristične za visokoškolsku nastavu, a to je najbolje moguće upravo komunikacijom uživo. Nastava će se odvijati kroz predavanja, vježbe i seminare te druge oblike nastave kao što su zadaće, on-line rasprave i sl., i sve to će od vas zahtijevati redovitost u  obavljanju obveza i aktivno sudjelovanje i angažman. Također, za praćenje nastave bit će vam potrebno računalo i internetska veza, dobit ćete i svoju fakultetsku e-mail adresu koja će vam služiti za službenu komunikaciju s nastavnicima. Online dio nastave će se odvijati putem različitih sustava poput Omega (ili Moodle), Zoom, Microsoft Teams i sličnih.

Kada sve počinje i kako?

Početak akademske godine je 5. listopada 2020. U prvom tjednu ćete se susresti s privremenom upravom Filozofskog fakulteta (prema planu 5. ili 6. listopada 2020.), a susret s upravom Odsjeka za psihologiju i nastavnicima između 7. i 9. listopada 2020. U tom prvom tjednu, koji se smatra orijentacijskim, pohađat ćete obavezni uvodni kolegij (naziv za „predmete“ na fakultetu) Psihologija kao znanost i struka. Također ćete proći uvodne radionice o studiranju i upoznati se s našim sustavom za učenje na daljinu koji se zove Omega.

 

Kako zaštićujemo zdravlje?

Naša studijska grupa broji ukupno čak 80 studentica i studenata i jedna je od najvećih na Fakultetu. Zato je, zbog brige o zdravlju sviju i restriktivnih epidemioloških mjera te ograničenog prostora na Fakultetu, moguće da ćete nastavu iz pojedinih kolegija pohađati izmjenično po grupama na Fakultetu i online te da će se grupe rotirati. Studentice i studenti koji su visoko rizični ili imaju članove najuže obitelji koji su visoko rizični za teže oblike bolesti COVID-19 trebaju se javiti što prije zamjeniku pročelnika (dljubotina@ffzg.hr) kako bismo mnogi planirati odgovarajuće oblike nastave za njih. Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja pripadanje visokorizičnoj skupini dokazuje se potvrdom izabranog liječnika obiteljske medicine.

Za sva pitanja i nejasnoće dostupni su mailom ili telefonom naša tajnica Odsjeka za psihologiju gđa. Marija Botica ( mbotica@ffzg.hr ), zamjenik pročelnika posebno zadužen za pitanja studenata prof. dr. sc. Damir Ljubotina (dljubotina@ffzg.hr) i pročelnica prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić (gkuterovac@ffzg.hr). Također, tu su i studenti starijih godina i studentska udruga Klub studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu STUP (stup@ffzg.hr) koji će vam u svemu rado pomoći.

Nadamo se da smo ovim preliminarnim obavijestima uspjeli smanjiti uzbuđenje i ublažiti eventualnu tjeskobu na početku studija i veselimo se uskoro sve vas upoznati!

 

Pročelnica Odsjeka za psihologiju prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić i zamjenik pročelnice prof. dr. sc. Damir Ljubotina

Datum objave: 08.09.2020

Obavijest o promjeni razradbenog postupka za upis na preddiplomski studij psihologije na Filozofskom fakuletu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Vijeće Odsjeka za psihologiju je na e-sjednici održanoj putem dana 7.svibnja 2020. godine donijelo odluku da odustaje od provjere intelektualnih sposobnosti kao sastavnog dijela  razradbenog postupka za upis na preddiplomski studij psihologije u akademsku godinu 2020/2021. Ovu odluku potvrdili su Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i Senat  Sveučilišta u Zagrebu.

Cijelu obavijest s informacijom o raspodjeli bodova pogledajte na ovoj pozveznici:

Datum objave: 03.06.2020

Obavijesti o nastavi

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Obavijesti o stipendijama

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

  • Nema novih obavijesti