HR | EN

Opće obavijesti

Obavijest o obrani diplomskog rada

 

U ponedjeljak, 10.5.2021. u 13,00 sati Ines Begčević branit će diplomski rad pod naslovom Uloga ekstraverzije u objašnjavanju odnosa usamljenosti i zadovoljstva životom

Povjerenstvo: 

1. prof. dr. sc. Željka Kamenov

2. doc. dr. sc. Tena Vukasović Hlupić (mentorica)

3. Martina Pocrnić, asist.

Datum objave: 04.05.2021

UVJETI ZA UPIS NA PREDDIPLOMSKI STUDIJ PSIHOLOGIJE U AKADEMSKOJ GODINI 2021./2022.

Vijeće Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta  u Zagrebu je na sjednici održanoj 3. veljače 2021. donijelo odluku o ukidanju provjere intelektualnih sposobnosti kao sastavnog dijela razradbenog postupka za upis na preddiplomski studiji psihologije u akademskoj godini 2021./2022. Senat Sveučilišta u Zagrebu tu je odluku odobri i prihvatio promjene na svojoj 8. redovitoj sjednici održanoj 16. ožujka 2021.

Odluka o otkazivanju temelji se na razumijevanju položaja kandidata koji i ove godine maturu polažu u teškim uvjetima nakon pandemije, potresa i školske godine završene u različitim kombinacijama nastave na daljinu i kontaktne nastave kao i teškim epidemiološkim zahtjevima koji provođenje razredbenog ispita s obzirom na ograničene prostorne uvjete čine logistički gotovo neizvedivima. Ovom odlukom želimo kandidate za upis na preddiplomski studij psihologije osloboditi dodatnog stresa i mogućnosti izlaganju zarazi bolesti COVID-19 u zatvorenim prostorima fakulteta i na putu na razredbeni ispit iz drugih dijelova zemlje. U tablici su navedeni uvjeti za upis na preddiplomski studij psihologije u Odsjeku za psihologiju za akademsku godinu 2021./22.

KVOTA 75 +1
Prosjek ocjena u srednjoj školi 30%
Matura HR A razina 23%
Matura MAT A razina 23%
Matura STR.JEZ. A razina 14%
Matura IZBORNI predmet 5%
Ostalo (natjecanja, druga škola, kategorija sportaša) 5%
Procjena intelektualnih sposobnosti Ukinuta za upis 2021/22.

Izborni predmeti s mature koji se boduju su: Psihologija ili  Filozofija ili Logika ili  Sociologija ili Informatika ili Kemija ili Biologija ili Fizika. Pristupnik je dužan položiti jedan od osam navedenih predmeta. Najbolji rezultat vrednovat će se s 5.0%

Kandidatima se boduje plasman od 1. do 3. mjesta na nekom od državnih natjecanja za učenike srednjih škola od 1. do 4. razreda (u organizaciji Ministarstva znanosti obrazovanja RH) iz jednog od sljedećih predmeta: biologija, filozofija, fizika, geografija, hrvatski jezik, informatika, kemija, logika, matematika, povijest, strani jezik (2%), pripadanje I ili II kategoriji sportaša (2%) i završetak još jedne srednje škole (po 2% za svaki plasman). Najveći postotak bodova koji je moguće ostvariti kroz rezultate natjecanja, kategorije športaša i druga posebna postignuća iznosi 5,00 %.

Pročelnica Odsjeka za psihologiju

Datum objave: 18.03.2021

Predaja izvještaja o obavljenoj praksi

Molimo studente da izvještaje o obavljenoj studentskoj praksi šalju na mail psy@ffzg.hr. Potrebno je priložiti i ovjerene obrasce: potvrda o obavljenoj praksi i obrazac za bilježenje sati te ispunjenu ček listu za procjenu mentora.

Ako se radi o završenoj praksi prijavite rok preko Studomata. Potvrdu o prihvaćenom izvještaju dobit ćete na mail.

Datum objave: 02.06.2020

Obavijesti o nastavi

Tekuće obavijesti o nastavi i rezultatima ispita objavljuju se unutar kolegija u Omegi.

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Obavijesti o stipendijama

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

  • Nema novih obavijesti