HR | EN

Opće obavijesti

Izvanredni ispitni rok

Dragi studenti,

odlukom Fakultetskog vijeća raspisan je izvanredni ispitni rok u zimskom semestru ak. godine 2020./2021. od 30. studenog do 11. prosinca 2020.

U ISVU su upisani ispitni termini za predmete za koje su studenti iskazali interes. Nedostaju termini za još dva predmeta, očekujem da ću ih imati uskoro.

Iz tajništva Odsjeka,

Marija Botica

Datum objave: 13.11.2020

Obavijest o novom radnom vremenu tajništva Odsjeka za psihologiju

U skladu s Odlukom o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 od 27. listopada 2020.,

tajništvo Odsjeka za psihologiju biti će otvoreno za rad sa studentima utorkom i četvrtkom od 9,00 do 12,00 i 13,00-15,00 sati.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom radim od kuće, sve upite možete slati na mbotica@ffzg.hr.

Marija Botica

Tajnica Odsjeka za psihologiju

Datum objave: 29.10.2020

Studentski dosje

Molimo studente

- prve godine preddiplomskog studija psihologije

- i prve godine diplomskog studija psihologije koji su preddiplomski studij završili na drugom fakultetu

da za potrebe studentskog dosjea ispune obrazac niže i pošalju ga na email: psy@ffzg.hr.

Otvaranje studentskog dosjea pri Odsjeku je za studente psihologije obavezno. Rok za slanje obrasca je petak, 30.11.2020.

Datum objave: 14.10.2020

Izbor studentskih predstavnika

Raspisuje se natječaj za studentske predstavnike na studiju psihologije. Kandidature za više godine zaprimaju se od 5.10. do 11.10. u 23:59, a za studente prve godine preddiplomskog studija od 5.10. do 25.10. u 23:59. Molimo zainteresirane studente i studentice da kandidature pošalju na mail dežurnog odsječkog koordinatora za studentske izbore (dbrajkov@m.ffzg.hr). Kandidature moraju sadržavati: ime i prezime, studijsku grupu na kojoj se kandidiraju (psihologija), godinu studija, funkciju za koju se kandidiraju (predstavnik ili zamjenik), broj mobitela i e-mail adresu.

Izbori za studentske predstavnike provodit će se preko e-kolegija na Omegi koji će biti otvoreni specifično radi provođenja izbora. Naziv e-kolegija za studente psihologije bit će "Izbori za studentske predstavnike/ce psihologije - 2. god. preddipl." s varirajućim završetkom. Studenti svake određene godine trebaju se samostalno upisati u taj e-kolegij. Prije početka izbora provjerit će se jesu li studenti koji su upisani u kolegij studenti te godine te će se s početkom izbora zaključati upis kolegija. Studenti svake godine imat će najmanje 24 sata od kraja prethodnih izbora do početka izbora njihove godine da se upišu u e-kolegij. Izbori će trajati 48 sati tijekom kojih studenti trebaju izabrati dvije od ponuđenih opcija, jednu za predstavnika, i jednu za zamjenika. Neupisivanje u e-kolegij kao i neglasanje smatrat će se poništavanjem glasačkog listića. Glasanja će biti isključivo anonimna. Početak i kraj glasanja uvijek će biti u podne (12h) predviđenih datuma.

Izbori će se provoditi:

od 12. do 14. za 2. god. dipl. 

od 15. do 17. za 1. god. dipl. 

od 19. do 21. za 3. god. preddipl.

od 22. do 24. za 2. god. preddipl.

od 26. do 28. za 1. god. preddipl.

Za sva daljnja pitanja u vezi studentskih izbora, molimo da se javite odsječkom koordinatoru za izbore (dbrajkov@m.ffzg.hr).

Datum objave: 07.10.2020

Raspored predavanja za ZS 2020./2021.

  Poštovane studentice i studenti,

Na stranici Raspored predavanja

http://psihologija.ffzg.unizg.hr/raspored

Odsjeka za psihologiju nalazi se službeni izvedbeni raspored nastave na Odsjeku za psihologiju za zimski semestar ak.god. 2020./2021.

Ovaj raspored predstavlja maksimum koji je trenutno moguće ostvariti u zadanim uvjetima kako bi se studentima omogućila najveća količina nastave uživo, kao i kombinacija normalne i online nastave na obveznim kolegijima i kolegijima koji zahtijevaju nastavu uživo (vježbe, praktikumi i sl.).

Treba uzeti u obzir da prema preporukama koje smo dobili najveći broj studenata koji mogu biti istovremeno u jednoj dvorani (uz poštivanje fizičke distance) iznosi: za D-VII: 100 studenata;  za dvoranu A-229: 21 student;  za D-III: 25 studenata; za D-II: 12 studenata; za A-203: 12 studenata.

Također se nastojalo da se u što manjoj mjeri tijekom istog dana kombinira nastava na fakultetu s online nastavom.

Nastava će započeti u ponedjeljak 12. listopada.

Mjesto i način prvog kontakta s nastavnicima za svaki pojedini kolegij bit će objavljeni do srijede 7. listopada u tablici koju ćemo vam proslijediti. Nakon prvih termina moguće su određene manje prilagodbe u okviru ovog rasporeda, ali u kontaktu s predmetnim nastavnicima. Sve eventualne probleme nastojat ćemo rješavati kroz komunikaciju s predstavnicima godina u skladu s raspoloživim resursima.

Također moramo biti svjesni da se u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije oblici izvedbe nastave mogu dodatno promijeniti.

 

Datum objave: 03.10.2020

OBAVIJEST STUDENTIMA PRVE GODINE PREDDIPLOMSKOG STUDIJA PSIHOLOGIJE O UVODNOM SASTANKU I NASTAVI U PRVOM TJEDNU SEMESTRA AKADEMSKE GODINE 2020./2021.

U tjednu od 5. listopada 2020. započinju Vaše prve nastavne obaveze na Filozofskom fakultetu: uvodni sastanci i nastava iz uvodnog kolegija pod nazivom Psihologija kao znanost i struka. Obaveze ćete imati od utorka do četvrtka, a ponedjeljak 5.10. i petak 8.10. su slobodni. Raspored za dalje se intenzivno izrađuje po načelu što više kontaktne nastave za kolegije koje drukčije nije moguće kvalitetno održati online te se usklađuje s ograničenim prostornim i ljudskim resursima i epidemiološkim zahtjevima.

Uvodni sastanak

Uvodni sastanak s pročelnicom Odsjeka za psihologiju prof. dr. sc Gordanom Kuterovac Jagodić i dopročelnikom prof.dr.sc. Damirom Ljubotinom održat će se u utorak 6. listopada 2020. s početkom u 15 sati u dvorani D-VII.

Dvorana D-VII, popularna „sedmica“ nalazi se u prizemlju kad od ulaza skrenete desno do kraja i onda opet desno. Najveća dvorana na Filozofskom fakultetu dovoljno je velika za zadovoljenje epidemioloških uvjeta, no molimo da svakako ponesete i na propisan način (pokriveni nos i usta) nosite zaštitne maske i održavate propisan razmak od ostalih studenata i nastavnika. Prije dolaska obavezno izmjerite temperaturu i popunite izjavu na poveznici https://app.ffzg.hr/izjava/ (za to će Vam trebati Vaš AAI@Edu.HR adresa i OIB. Ukoliko ste spriječeni doći zbog povišene temperature ili mjere samoizolacije javite to unaprijed na dljubotina@ffzg.hr.

Raspored uvodnog sastanka

Utorak 6.10.2020. u D-VII

15.00 do 16.30 sati: Sastanak studenata/ica prve godine preddiplomskog studija psihologije s pročelnicom i zamjenikom pročelnice Odsjeka za psihologiju: pozdravi i informacije

16.30 do 17.00 sati: Upoznavanje studenata prve godine s nastavnicima na prvoj godini studija

17.00 do 17.15 sati: Pauza (studenti ostaju u dvorani)

17.15 do 17.45 sati: Uvodne informacije za studente o kolegiju Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

17.45 do daljnjega:  Susret studenata s predstavnicima Kluba studenata psihologije STUP

Srijeda 7.10.2020. u D-VII

14.00 - 20.00  sati: Nastava iz kolegija Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

Četvrtak 8.10. 2020. u D-VII

16.00 - 20.00 sati: Nastava iz kolegija Psihologija kao znanost i struka (doc. dr.sc. Tena Vukasović Hlupić)

Petak –  slobodan! Odrađen prvi tjedan nastave. Još 14 to go!

 

Nekoliko e-obavijesti za Psihobrucoše

Tečaj o Omegi

Nadamo se da ste se u srijedu 23. rujna 2020.  uključili i počeli pohađati online tečaj “Brucoši 2020 – uvodna radionica  koji će trajati do 1. listopada 2020. Ovaj tečaj će vam pomoći u korištenju fakultetskim sustavom učenja na daljinu koji se zove Omega.

Potrebna informatička oprema

Kako bi se pripremili za on-line dio nastave (ili ako bude potrebno potpunu on-line nastavu) potrebno je osigurati računalo/laptop s kamerom, slušalice i mikrofon te pristup internetu. Nužno je imati funkcionalne sve navedene uređaje za što kvalitetniju nastavu, komunikaciju s nastavnicima i kolegicama i kolegama studentima.

 

Srdačan pozdrav do skorog viđenja,

Prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić i prof.dr.sc. Damir Ljubotina

Datum objave: 25.09.2020

Pozdravna riječ studentima 1. godine psihologije u akademskoj godini 2020./2021.

Drage studentice i studenti prve godine preddiplomskog studija psihologije,

Želimo vam dobrodošlicu na Odsjek za psihologiju i na Filozofski fakultet gdje počinjete uzbudljivo putovanje učenja, studiranja, razvoja vještina i kompetencija za humano i vrlo odgovorno zanimanje psihologa. Upisom na najstariji odsjek za psihologiju u ovom dijelu Europe, koji je nedavno proslavio 90. godišnjicu svoga postojanja, postali ste kako se to akademskim žargonom kaže brucošice i brucoši. Ulazite u razdoblje života kada preuzimate svoje obrazovanje u vlastite ruke i preuzimate odgovornost za ulaganje truda u njega, a mi profesori i asistenti ćemo biti tu da vas usmjeravamo, vodimo i pratimo na putu vašeg profesionalnog i osobnog razvoja. Budući da smo suočeni s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa,  nastava i studentski život neće biti u potpunosti onakvi kao što su to do sada bili, no naš cilj je i obećanje da ćemo nastojati osigurati najviše standarde kvalitete vašeg obrazovanja poštujući epidemiološke preporuke za zaštitu zdravlja studenata i nastavnika.

O nastavi

Premda se raspored za nastavu još uvijek intenzivno izrađuje, neprekidno osluškujući stalno promjenjive epidemiološke uvjete i zahtjeve, želimo vas upoznati s nekim smjernicama kojima se pritom vodimo. Nastava za brucoše odvijat će se u najvećoj mogućoj mjeri uživo tj. on-site, a ono što ne bude moguće on-line ili pak hibridno ili mješovitim načinom. Željeli bi da se međusobno što je moguće bolje upoznate, da upoznate nastavnike i Fakultet te da usvojite koncepte i navike karakteristične za visokoškolsku nastavu, a to je najbolje moguće upravo komunikacijom uživo. Nastava će se odvijati kroz predavanja, vježbe i seminare te druge oblike nastave kao što su zadaće, on-line rasprave i sl., i sve to će od vas zahtijevati redovitost u  obavljanju obveza i aktivno sudjelovanje i angažman. Također, za praćenje nastave bit će vam potrebno računalo i internetska veza, dobit ćete i svoju fakultetsku e-mail adresu koja će vam služiti za službenu komunikaciju s nastavnicima. Online dio nastave će se odvijati putem različitih sustava poput Omega (ili Moodle), Zoom, Microsoft Teams i sličnih.

Kada sve počinje i kako?

Početak akademske godine je 5. listopada 2020. U prvom tjednu ćete se susresti s privremenom upravom Filozofskog fakulteta (prema planu 5. ili 6. listopada 2020.), a susret s upravom Odsjeka za psihologiju i nastavnicima između 7. i 9. listopada 2020. U tom prvom tjednu, koji se smatra orijentacijskim, pohađat ćete obavezni uvodni kolegij (naziv za „predmete“ na fakultetu) Psihologija kao znanost i struka. Također ćete proći uvodne radionice o studiranju i upoznati se s našim sustavom za učenje na daljinu koji se zove Omega.

 

Kako zaštićujemo zdravlje?

Naša studijska grupa broji ukupno čak 80 studentica i studenata i jedna je od najvećih na Fakultetu. Zato je, zbog brige o zdravlju sviju i restriktivnih epidemioloških mjera te ograničenog prostora na Fakultetu, moguće da ćete nastavu iz pojedinih kolegija pohađati izmjenično po grupama na Fakultetu i online te da će se grupe rotirati. Studentice i studenti koji su visoko rizični ili imaju članove najuže obitelji koji su visoko rizični za teže oblike bolesti COVID-19 trebaju se javiti što prije zamjeniku pročelnika (dljubotina@ffzg.hr) kako bismo mnogi planirati odgovarajuće oblike nastave za njih. Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja pripadanje visokorizičnoj skupini dokazuje se potvrdom izabranog liječnika obiteljske medicine.

Za sva pitanja i nejasnoće dostupni su mailom ili telefonom naša tajnica Odsjeka za psihologiju gđa. Marija Botica ( mbotica@ffzg.hr ), zamjenik pročelnika posebno zadužen za pitanja studenata prof. dr. sc. Damir Ljubotina (dljubotina@ffzg.hr) i pročelnica prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić (gkuterovac@ffzg.hr). Također, tu su i studenti starijih godina i studentska udruga Klub studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu STUP (stup@ffzg.hr) koji će vam u svemu rado pomoći.

Nadamo se da smo ovim preliminarnim obavijestima uspjeli smanjiti uzbuđenje i ublažiti eventualnu tjeskobu na početku studija i veselimo se uskoro sve vas upoznati!

 

Pročelnica Odsjeka za psihologiju prof. dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić i zamjenik pročelnice prof. dr. sc. Damir Ljubotina

Datum objave: 08.09.2020

Obavijest o promjeni razradbenog postupka za upis na preddiplomski studij psihologije na Filozofskom fakuletu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Vijeće Odsjeka za psihologiju je na e-sjednici održanoj putem dana 7.svibnja 2020. godine donijelo odluku da odustaje od provjere intelektualnih sposobnosti kao sastavnog dijela  razradbenog postupka za upis na preddiplomski studij psihologije u akademsku godinu 2020/2021. Ovu odluku potvrdili su Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i Senat  Sveučilišta u Zagrebu.

Cijelu obavijest s informacijom o raspodjeli bodova pogledajte na ovoj pozveznici:

Datum objave: 03.06.2020

Obavijesti o nastavi

Obavijesti o istraživanjima, volontiranju, poslovima i edukacijama

Obavijesti o stipendijama

Obavijesti o poslijediplomskim studijima

  • Nema novih obavijesti