objavio/la: mglavica
Datum: 11.10.2019 16:27
Pogledano: 223 puta

Drage studentice i dragi studenti,

Hrabri telefon vas poziva na edukaciju za volontiranje na programu Pomoć pri učenju. Aktivnosti se održavaju u veseloj kućici u kvartu Borovje, a u njoj se već dugi niz godina provodi  ovaj  individualni  oblik  rada  s  djecom  koji  se  zasniva  na  razvijanju  i  unapređenju  vještina učenja, razvijanju različitih pristupa učenju, radu na djetetovoj motivaciji i koncentraciji, a sve s naglaskom na razvoju samopouzdanja i gradnji odnosa djeteta i volontera. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme.

Svrha programa je osnažiti dijete za samostalno učenje i razvijati radne navike. Rad uključuje i mjesečnu supervizijsku podršku, kao i stalne doedukacije o temama koje su potrebne kako bi se osigurao profesionalni napredak volontera, a koje se organiziraju   u   skladu   s potrebama i interesima volontera, a cilj im je, kao i supervizijama, omogućiti profesionalni napredak volontera te prevenirati sindrom sagorijevanja.

Što možeš očekivati?

Volonteri na programu Pomoć pri učenje  nakon edukacije počinju raditi s djetetom s kojim se nalaze jednom tjedno  po  60  minuta. Samostalno pripremaju materijale i planiraju susrete s djetetom. Osim toga, obvezni   su   sudjelovati na jednom supervizijskom susretu mjesečno te prisustvovati dodatnim   edukacijama i sastancima udruge (otprilike 2x godišnje).

Volontiranje   na   Hrabrom telefonu je vremenski zahtjevno, a naši volonteri nam kažu da su ovdje stekli vrijedne vještine, iskustva i nova prijateljstva.

Kako se prijaviti?

Pronalazite li se u opisu, pozivamo vas da ispunite aplikaciju i prijavite se na e-mail ana.culin@hrabritelefon.hr do 20.10.2019. (nedjelja). Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Dječju kuću ili putem Skypea.

Prijaviti se mogu studenti i studentice 2. i 3. godine preddiplomskog te obje godine diplomskog studija psihologije, pedagogije, socijalnog rada, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta.

Više informacija o edukaciji i Udruzi možete pogledati na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr ili Facebook stranici https://www.facebook.com/HrabriTelefon. Dodatne informacije o prijavi pronađite na http://udruga.hrabritelefon.hr/.

Vaš Hrabri telefon


Hrabri-telefon_Aplikacija-za-volontiranje.docx Hrabri-telefon_Aplikacija-za-volontiranje.docx
unnamed.png

PreviousBackNext