objavio/la: mparmac
Datum: 23.09.2020 09:05
Pogledano: 119 puta

 

Dragi studenti,

s obzirom da uskoro kreće upis izbornih kolegija, želimo vas upoznati s ponudom u okviru Katedre za psihologiju rada i ergonomiju. Znanja i vještine koja ćete steći pohađanjem ovih kolegija izuzetno su važna za sve one koji se po završetku studija planiraju zaposliti u području psihologije rada i organizacijske psihologije odnosno marketinga i istraživanja tržišta. Niže su navedeni kolegiji koje nudimo mi i naši suradnici s osnovnim informacijama o njima.

Organizacijska psihologija

Nastavnici: dr. sc. Darja Maslić Seršić, red. prof. i Jasmina Tomas, asist.

ECTS bodovi: 6

U zimskom semestru ove akademske godine održava se izborni kolegij Organizacijska psihologija (https://theta.ffzg.hr/ECTS/Predmet/Index/3900) namijenjen studentima psihologije diplomskih studija. 

Nastava uključuje predavanja, vježbe i terensku nastavu u malim grupama (odlazak u organizacije i suradnju s HR stručnjacima) te će se izvoditi prema rasporedu ili u dogovorenim terminima odlazaka na teren. Nastava će se u najvećoj mogućoj mjeri održavati u učionicama i na terenu. Alternativno, dijelovi nastave će se izvoditi online putem ako će to zahtijevati trenutna epidemiološka situacija.

  

Psihologija potrošačkog ponašanja

Nastavnici: dr. sc. Zvonimir Galić, izv. prof. i Nikola Erceg, asist.

ECTS bodovi: 5

Ograničenje: 20 studenata

Glavni cilj ovog kolegija je upoznati studente s područjem potrošačkog ponašanja te im objasniti ulogu koju psihologija ima u njemu. Osim najsuvremenijih teorijskih znanja koje će uključivati teme poput psiholoških potreba koje zadovoljavamo kupnjom, donošenja (neracionalnih) potrošačkih odluka ili čimbenika koji čine proizvode i marketinške kampanje „zaraznima“, studenti će imati prilike usvajati vještine povezane s istraživanjem tržišta i marketingom.  Nastava će uključivati predavanja, on-line rasprave te timske projektne radove. Tijekom kolegija, studenti će imati prilike razgovarati s psiholozima zaposlenim marketinškim odjelima/agencijama te agencijama za istraživanje tržišta te tako saznati više o potencijalnim mjestima za obavljanje stručne prakse/zapošljavanje.     

 

Teorija i praksa profesionalne orijentacije

Nastavnica: dr. sc. Maja Parmač Kovačić, doc.

ECTS bodovi: 4

Ograničenje: 15 studenata

Glavni cilj kolegija je upoznati studente s teorijama i metodama profesionalne orijentacije te ih osposobiti za početni rad u području profesionalnog informiranja i savjetovanja. Nastava će uključivati predavanja i vježbe koje će ih sadržajno pratiti. U okviru predavanja studenti će se upoznati s osnovnim teorijama izbora zanimanja te osnovama profesionalnog informiranja i savjetovanja. U okviru vježbi studenti će ispunjavati različite alate namijenjene boljem upoznavanju karakteristika pojedinca važnih za odabir zanimanja te karakteristika svijeta rada, sudjelovat će u različitim individualnim i grupnim projektnim zadacima, igrati uloge s ciljem stjecanja vještina važnih za proces profesionalnog usmjeravanja, a ukoliko nam epidemiološke mjere dopuste, organizirat ćemo i posjet gošći iz HZZ-a i posjet CISOK-u.

 

PreviousBackNext