Informacije o skupu

 

16. travnja, 2010.

Filozofski fakultet u Zagrebu, Ivana Lučića 3

Multimedijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta na II. katu

 

 

Ovaj skup se organizira povodom obilježavanja 50. godišnjice osnivanja prve katedre za psihologiju rada u Hrvatskoj te 90. godišnjice rođenja i 5. godišnjice smrti njenog utemeljitelja Borisa Petza, Professora Emeritusa Zagrebačkog sveučilišta.

Organizatori skupa su Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko psihološko društvo.

Skup će imati tri dijela:

Prvi dio skupa biti će posvećen prikazu razvoja psihologije rada u Hrvatskoj, s osobitim obzirom na evaluaciju doprinosa Prof. Borisa Petza.

Drugi dio skupa predviđen je za slobodna priopćenja koja ukazuju na aktualne probleme, donose nove znanstvene spoznaje, ili sugeriraju praktične postupke i rješenja pojedinih stručnih problema. Sudionici skupa će moći izložiti priopćenja iz različitih područja suvremene psihologije rada, kao što su: profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere; regrutiranje i odabir osoblja; profesionalno obrazovanje i razvoj kompetencija; stavovi prema radu i odgovorno radno ponašanje; motivacija za rad i postupci poticanja zaposlenih; međuljudski odnosi, timski rad i rukovođenje u organizacijama; radni uvjeti, stres i zdravlje zaposlenih; ergonomijska prilagodba rada čovjeku; organizacijska klima, kultura i razvoj.

Treći dio skupa odnosit će se na kritičku evaluaciju stanja psihologije rada u Hrvatskoj i procjenu njenog budućeg razvoja. U tom cilju biti će organiziran okrugli stol u kojem će sudjelovati istraživači i praktičari koji poznaju probleme u različitim područjima psihologije rada