Česta pitanja

Kako dobivam prijepis ocjena na engleskom za studij koji sam završio (diploma prvostupnika ili magistra)?
Ovjereni prijepis ocjena na hrvatskom za završene studije bi trebao zamijeniti suplement diplome. No, ako prijepis nosite sudskom tumaču, kako bi ubrzali postupak, možete mu/joj odnijeti tablicu s prijevodima kolegija koja se nalazi na stranici.

Na koji način treba ispuniti dio koji se odnosi na ECTS grade? Je li potrebno navesti točan datum polaganja svakog kolegija ili je dovoljna i akademska godina?
ECTS grade su ocjene prevedene u slova (2,3,4 i 5 u D, C, B i A). Trebali bi navesti datume polaganja ispita (koji vam pišu u indeksu i u prijepisu na hrvatskom jeziku).

 

Hoće li mi se priznati odslušani kolegiji za vrijeme boravka na stranom Sveučilištu?
Prije odlaska na razmjenu potpisuje se Learning Agreement u kojem se specificira koje će kolegije student odslušati i koliko ECTS bodova će mu se priznati.

 

Moraju li se svi položeni kolegiji na razmjeni unijeti u indeks nakon povratka?
Da.

 

Hoću li nužno izgubiti semestar ako odem na međunarodnu razmjenu?
Voditelji kolegija će procijeniti mogu li omogućiti da se kolegij položi nakon što se student vrati s međunarodne razmjene.


Razmišljam o tome da se prijavim na Erasmus stručnu praksu pa me zanima znate li za neke institucije gdje bih mogla odraditi praksu?
Studenti trebaju sami pronaći institucije u kojima bi željeli obaviti praksu, a zatim se javiti ECTS koordinatoru. Ustanove u kojima su naši studenti do sada odražali praksu: Univesity of Regensburg (Njemačka), Humboldt-Universität zu Berlin, Institute für Psychologie (Njemačka), Max Planck Institure for Brain Research (Berlin, Njemačka), Cardiff University, School of Psychology (Velika Britanija), Droga Kolinska d.d. (Ljubljana, Slovenija), Mediterranean Institute, University of Malta (Malta), Univerité Catholique de Louvain (Belgija).

 

Hoće li mi se praksa odrađene u sklopu programa Erasmus stručne prakse priznati kao praksa koju moramo obaviti na 1. ili 2. godini diplomskog studija?
Ta se praksa neće nužno priznati kao praksa koju morate odraditi u sklopu studija. Odsjek odlučuje o svakom slučaju zasebno.