S velikom tugom javljamo da je naša draga i poštovana kolegica, dugogodišnja profesorica na Odsjeku za psihologiju, prof.dr. sc. Mirjana Krizmanić preminula u nedjelju 17.3.2024. u 89. godini života.

Profesorica Krizmanić je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj psihologiji. Obrazovala je generacije studenata, a njezina nastava je bila nezaboravna. Predano se bavila znanstvenim radom, objavila je veliki broj znanstvenih i stručnih članaka, bila je u pravom smislu bard kliničke psihologije u Hrvatskoj. Posebno je aktivna bila u vrijeme Domovinskog rata, kada je svoj znanstveni i stručni interes posvetila ratnim stradalnicima. Profesorica Krizmanić je i nakon umirovljenja ostala aktivna pišući knjige koje su uspjele približiti temeljna znanja iz psihologije široj populaciji i koje su postigle do tada neviđenu popularnost. Mirjana je bila odana, iskrena i britka kolegica, empatična i kritična prijateljica.

U ime svih nas koji smo imali privilegiju biti joj studenti, kolege i prijatelji možemo reći VELIKO HVALA za sve što nas je naučila, a naučila nas je da je u redu biti različit, da se uvijek treba zalagati za one koji su u nepovoljnijem položaju, da treba biti iskren i da je psihologija predivna znanost i struka. Beskrajno smo zahvalni što nam je bila učiteljica i kolegica. Profesorice, mirno spavajte.