Međunarodna suradnja

Od samih začetaka istraživačkih i nastavnih aktivnosti na Odsjeku za psihologiju, članovi Odsjeka bili su uključeni u međunarodnu suradnju na svim razinama. Članice i članovi Odsjeka kontinuirano sudjeluju u brojnim međunarodnim projektima i istraživačkim timovima, objavljuju u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima, sudjeluju na konferencijama i skupovima širom svijeta, a brojni strani psiholozi gosti su na našem Odsjeku.

Na međunarodnom znanstvenom skupu Dani Ramira i Zorana Bujasa tradicionalno sudjeluju psiholozi iz zemalja šire regije, ali i SAD-a, Italije, Švedske, Njemačke, Norveške, Izraela, Poljske, Belgije i dr.

Članovi Odsjeka suosnivači su Alpe-Jadran konferencije koja od 1987. godine okuplja psihologe iz Italije, Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske i Hrvatske.

Profesori s našeg Odsjeka gostujući su nastavnici na brojnim međunarodnim sveučilištima, naši studenti kroz različite programe razmjene odlaze na strana sveučilišta dok strani studenti dio nastave slušaju na našem Odsjeku.

 

Poznati psiholozi na Odsjeku

Jedan od najpoznatijih svjetskih psihologa Hans J. Eysenck 23. listopada 1989. održao je predavanje na našem Fakultetu pod naslovom „New Look in Intelligence“.


 

Slavni američki psiholog sa Sveučilišta Stanford Philip Zimbardo, gostovao je na Odsjeku za psihologiju u rujnu 2009. i održao predavanje na Filozofskom fakultetu i javno predavanje u hotelu Westin pod nazivom “The Lucifer Effect”.


 

Ugledna američka profesorica Christina Maslach održala je plenarno predavanje na Danima Ramira i Zorana Bujasa 2011. godine pod nazivom „Burnout and engagement in the workplace: New perspectives“.


Profesor Thomas Achenbach i supruga prof. Leslie Rescorla sa Sveučilišta u Vermontu gostovali su na Odsjeku za psihologiju 2013. i održali radionicu na temu Practical Applications of the Achenbach System of Empirical Based Assesment. ASEBA (Achenbach System of Empirically Based Assessment)


Profesor Hans de Vite (Sveučilište u Leuvenu, Belgija), jedan od vodećih stručnjaka u području profesionalnog zdravlja, održao je predavanje u svibnju 2022. pod nazivom The Burnout Assessment Tool: a new take on an old concept