S iznimnom tugom javljamo da je dr.sc. Vladimir Kolesarić, naš profesor emeritus, koji je na Odsjeku za psihologiju aktivno proveo više od 45 godina, preminuo u petak, 23.8.2024. godine u 86. godini života.
Profesor Kolesarić bio je jedan u nizu naših istaknutih profesora starije generacije koji su Odsjek za psihologiju gradili s posebnim i dosljednim entuzijazmom. Iako je primarno i dosljedno bio privržen eksperimentalnoj metodologiji i temama povezanim s tim područjem, bio je iznimno angažiran u propagiranju i razvoju svih područja suvremene psihologije. Bio je predsjednik Hrvatskog psihološkog društva, prorektor Sveučilišta u Zagrebu, jedan od suosnivača organizacije psihologa regije Alpe Jadran, pročelnik Odsjeka za psihologiju u više navrata. Bavio se darovitima, humorom, tolerancijom. Bio je stručno i znanstveno aktivan do kraja. Prije par mjeseci izdao je svoju zadnju knjigu o doživljaju sigurnosti u psihologiji.
Svi mi koji smo profesora bolje i duže poznavali jasno smo svjesni da jedna era Odsjeka za psihologiju s njih odlazi u povijest.
Ispraćaj dragog nam prof. emeritusa Vladimira Kolesarića iz Zagreba biti će održan u petak 30. kolovoza 2024. u 9 sati na Krematoriju, dok će se pogreb održati istoga dana u 16 sati na groblju u njegovoj rodnoj  Virovitici.